به گزارش راهبرد معاصر جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از عملکرد شورای اسلامی بخشهای کشور در طول 10 سال گذشته را تهیه و تدوین و جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه قوه مقننه کردهاند.
محورهای این طرح تفحص بیشتر در حوزه مسائل مالی شوراهای اسلامی بخشهای است.
متن کامل درخواست تحقیق و تفحص از مسائل مالی شوراهای اسلامی بخشی به شرح زیر است:
عنوان تحقیق و تفحص:بررسی عملکرد مالی و نحوه هزینه درآمدهای شوراهای اسلامی بخش در طول 10 سال گذشته (1391 تا 1401)
شرح:
گزارشهای رسیده از انجام تخلفات در نحوه هزینه کرد درآمدها شوراهای اسلامی بخش در سراسر کشور و دستورات امرانه برای پرداخت مبالغی تحت عناوین مختلف حکایت دارد. از آنجایی که قانونگذار تکلیف قانونی برداشت و هزینه درآمدهای موصوف را صراحتاً تعیین نموده و این منابع بایستی در جهت عمران و آبادانی روستاها مصرف شود و شائبههای موجود در اذهان مردم بایستی برطرف گردد. لذا جهت تبیین و شفافسازی و رفع ابهامات احتمالی تحقیق و تفحص با محورهای ذیلالذکر مورد تقاضاست:
1- منشأ درآمدها و شیوه نظارت بر واریزیها
2- تصویب بودجه سالیانه و رعایت قوانین و مقررات در این خصوص
3- نحوه هزینهکرد درآمدها و انطباق پرداختها با قانون
4- رعایت قانون در مصارف عمرانی و هزینههای جاری
5- میزان اطلاع روستاهای تحت پوشش و مردم، بخشی از تراز مالی و عملکرد شورای اسلامی بخش.
*شورای بخش چیست؟
همکاری در پیشبرد امور اداری کشور نیازمند پیش بینی شوراهایی است که از طریق تشکیل آنها ، بخشی از وظایف مربوطه ، به خود اعضای آن محل سپرده شود . همین امر موجب شده است که در محدوده جغرافیایی بخش به عنوان یکی از واحدهای تقسیمات کشوری ، شورای اسلامی بخش با حدود وظایف و اختیارات معین مورد پیش بینی قرار گیرد که یکی از وظایف آن ارائه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی به مسئولین اجرائی منطقه جهت رفع کمبودهای اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، اقتصادی ، عمرانی ، بهداشتی و سایر امور رفاهی بخش است.
به گزارش تسنیم، بر اساس ماده 212 آییننامه داخلی مجلس هرگاه نمایندهای، تحقیق و تفحص در هریک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را بهصورت کتبی به هیأت رئیسه مجلس تسلیم نموده و هیأترئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصى ذیربط جهت رسیدگى ارجاع مینماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.
پس از تصویب تحقیق و تفحص در کمیسیون مربوطه و صحن علنی، کمیسیون موظف است در مدت بیست روز اعضای هیأت تحقیق و تفحص را که حداقل یازده و حداکثر پانزده نفر خواهند بود از بین نمایندگان تعیین و به رئیسمجلس جهت صدور ابلاغ معرفى نماید. چنانچه متقاضیان تحقیق و تفحص کمتر از پنج نفر باشند کلیه آنان عضو هیأت خواهند بود، در غیر این صورت حداقل پنج نفر از اعضای هیأت از میان متقاضیان تحقیق و تفحص انتخاب خواهند شد، لازم به ذکر است اعضای هیأت از میان خود یک رئیس، دو نائبرئیس و یک دبیر انتخاب میکنند.